Najlepszym określeniem dla kuchni z drugiej strony lustra to casual fine dining, czyli autorskie menu, dania przygotowane z najwyższej jakości, świeżych, naturalnych produktów, serwowane w relaksującym otoczeniu.
Ideą jest łączenie klasycznych francuskich technik kulinarnych z tradycją różnych kuchni regionalnych, w tym oczywiście kuchni polskiej. Te regionalne inspiracje to nie tylko sposób przyrządzenia, ale także stosowanie w jak największym stopniu lokalnych składników. Wykorzystujemy też bardzo szeroko polskie produkty regionalne, jak sery kozie z Wołczkowa, kiszonki z Kołobrzegu, ryby z Zalewu Szczecińskiego, szparagi z Gryfina czy oscypki z Pienin. Smak, struktura i forma - te trzy elementy współdecydują o jakości serwowanych przez nas dań. Oprócz stałej karty zmieniającej się wraz z porami roku, codziennie proponujemy też coś ekstra. Gotujemy od podstaw, dzięki temu możemy spełniać indywidualne życzenia naszych gości i uwzględniać nietolerancje pokarmowe. Dania dla wegetarian są stałym elementem menu. Cieszymy się bardzo gdy odwiedzają nas dzieci, dla których mamy zawsze coś ciekawego do zaproponowania.
 Specjalnością z drugiej strony lustra są tematyczne wieczory gourmet, z kilkudaniowymi menu degustacyjnymi, o których informujemy naszych Gości poprzez stronę internetową, media społecznościowe jak również nasz newsletter.
Nasze desery przygotowywane są na bieżąco z najwyższej jakości naturalnych składników. Karta win liczy blisko sto wyselekcjonowanych pozycji z całego winiarskiego świata
Bardzo miło będzie nam Państwa gościć, proszę rozmawiajmy o Waszych oczekiwaniach, marzeniach kulinarnych, myślę,że wiele z nich będziemy w stanie spełnić...
 Zapraszam Iwona Niemczewska z Zespołem

Iwona Niemczewska – szef kuchni i właściciel z drugiej strony lustra. Z wykształcenia prawnik, dziś jest kucharzem i cukiernikiem. Uzyskała najwyższy stopień Grand Diplome w Le Cordon Bleu w Londynie (najstarsza szkoła kulinarna założona w 1895 roku) oraz ukończyła szkolenie w Institute Paul Bocuse w Lyonie (prawie 90- letni dziś Paul Bocuse zapoczątkował tzw. nouvelle cuisine i jest ikoniczną postacią francuskiej kuchni). Odbyła staże w gwiazdkowych restauracjach w Londynie: Murano (jedna gwiazdka Michelina). Club Gascogne (jedna gwiazdka). Hibiscus (dwie gwiazdki). Jest członkiem WACS – WORLD ASSOCIATION OF CHEFS SOCIETIES

Le Grand Diplome jest najbardziej wszechstronnym programem edukacyjnym w Le Cordon Bleu, łączącym kuchnię i cukiernię. Le Cordon Bleu przekazuje studentom całościową wiedzę na temat technik kulinarnych i pomaga rozwinąć kreatywność i artystyczną ekspresję – umożliwiając tym samym opanowanie francuskich technik kulinarnych i cukierniczych, które mogą znaleźć zastosowanie w lokalnych kuchniach całego świata. Iwona Niemczewska uzyskała Le Grand Diplome w 2014