z drugiej strony lustra wyróżniona w 2018 dwoma czapkami francuskiego przewodnika Gault & Millau, proponuje casual fine dining, czyli autorskie menu, przygotowane z najwyższej jakości produktów, serwowane w relaksującym otoczeniu. Smak, struktura i forma - te trzy równorzędne cechy określają nasze dania. Ideą jest łączenie klasycznych francuskich technik kulinarnych z tradycją różnych kuchni regionalnych, w tym oczywiście kuchni polskiej. Wykorzystujemy bardzo szeroko polskie produkty regionalne, w tym szczególnie z naszego regionu, jak ryby słodkowodne z Zielenicy, kiszonki z Kołobrzegu czy szparagi z Gryfina. Gotujemy od podstaw, dzięki temu możemy spełniać indywidualne życzenia naszych gości i uwzględniać nietolerancje pokarmowe. Dania i desery dla wegetarian są stałym elementem menu. Cieszymy się bardzo gdy odwiedzają nas dzieci, dla których mamy zawsze coś ciekawego do zaproponowania. Karta win liczy blisko sto wyselekcjonowanych pozycji z całego winiarskiego świata.
Bardzo miło będzie nam Państwa gościć, proszę rozmawiajmy o Waszych oczekiwaniach, marzeniach kulinarnych, myślę,że wiele z nich będziemy w stanie spełnić...

Zapraszamy
Iwona Niemczewska z Zespołem

Iwona Niemczewska – szef kuchni i właściciel z drugiej strony lustra. Najlepsza Kobieta Szef 2018 w Polsce wg francuskiego przewodnika kulinarnego Gault & Millau. Z wykształcenia prawnik, dziś jest szefem kuchni i cukiernikiem. Uzyskała najwyższy stopień Grand Diplome w Le Cordon Bleu w Londynie (najstarsza szkoła kulinarna założona w 1895 roku) oraz ukończyła szkolenie w Institute Paul Bocuse w Lyonie (prawie 90- letni dziś Paul Bocuse zapoczątkował tzw. nouvelle cuisine i jest ikoniczną postacią francuskiej kuchni). Odbyła staże w gwiazdkowych restauracjach w Londynie: Murano (jedna gwiazdka Michelina). Club Gascogne (jedna gwiazdka). Hibiscus (dwie gwiazdki). Jest członkiem WACS – WORLD ASSOCIATION OF CHEFS SOCIETIES oraz Klubu Szefów Kuchni

Le Grand Diplome jest najbardziej wszechstronnym programem edukacyjnym w Le Cordon Bleu, łączącym kuchnię i cukiernię. Le Cordon Bleu przekazuje studentom całościową wiedzę na temat technik kulinarnych i pomaga rozwinąć kreatywność i artystyczną ekspresję – umożliwiając tym samym opanowanie francuskich technik kulinarnych i cukierniczych, które mogą znaleźć zastosowanie w lokalnych kuchniach całego świata. Iwona Niemczewska uzyskała Le Grand Diplome w 2014