Polski English

Aktualności

Drodzy goście,
pragniemy Państwa poinformować, że w okresie
od 26 lipca do 15 sierpnia udajemy się na urlop.
W tym czasie restauracja będzie nieczynna.
Ponownie zapraszamy 16 sierpnia od godz 13:00.


Drodzy goście,
z okazji zbliżającej się Wielkiejnocy życzymy Państwu
smacznych świąt w gronie przyjaciół z uśmiechem na twarzach.
Jednocześnie pragniemy poinformować, iż w weekend świąteczny restauracja będzie nieczynna.

My również idziemy święcić jajka :)


Z prawdziwą radością zapraszam na wieczór kuchni francuskiej, wydarzenie w którym łączy się ponad 2000 restauracji na całym świecie, by we wtorek 21 marca pokazać swoim gościom jak wygląda prawdziwa francuska kuchnia.
Tego wieczoru będą mieli Państwo możliwość degustacji specjalnie przygotowanego na tą okazję 5 daniowego menu oraz – dla zainteresowanych - wyselekcjonowanych francuskich win
Opowiem Państwu jakie są cechy charakterystyczne francuskiej kuchni, dlaczego Francja jest powszechnie uznawana za ojczyznę współczesnej kuchni i jak zostały przygotowane dania które będą tego dnia Państwu serwowane.
Chciałabym byśmy ten wieczór spędzili wspólnie, delektując się smakami Francji...
Zapraszam
Iwona Niemczewska
Chef i właściciel Z drugiej Strony Lustra

Menu degustacyjne
foie gras, brioszka, maliny
capuccino z kaszanki i wędzonego pstrąga, jajko poche
antrykot charolaise, jus, ziemniaczane puree, konfitowane portobello, grillowana sałata rzymska
typowe caneles z Bordeaux
parfait- francuski deser mnożony za śliwkami i armaniakiem (najstarszą naturalną wódką z winogron)

Koszt menu degustacyjnego 160 zł/osoba


Zapraszamy od 17.00
Jedynie po wcześniejszej rezerwacji telefonicznej lub mailowej (przedpłata 50 zł/osoba)

rezerwacja@zdrugiejstronylustra.pl
+48 91 488 82 02 +48 605 234 537


LOVE IS ALWAYS SURPRISE

Po sześciu latach różnych tematycznych Walentynek w tym roku zapraszamy na SURPRISE MENU.

Przygotujemy 3 opcje:
- mięsna
- ryby i owoce morza
- wegetariańska
W każdej będzie przystawka zimna, przystawka ciepła, główne danie i deser.
Wybierzecie Państwo jedną z opcji ale do końca nie będziecie wiedzieli co Was czeka - tak jak to w miłości .

Koszt menu to 160 zł od osoby. Aby dokonać rezerwacji prosimy wpłacić zaliczkę 80 zł za osobę.

KONTAKT
Piłsudskiego 18
70-460 Szczecin
rezerwacja@zdrugiejstronylustra.pl
rezerwacja telefoniczna
+48 91 488 82 02 +48 605 234 537


Iwona Niemczewska – szef kuchni i właściciel Z Drugiej Strony Lustra podczas kolacji w Rezydencji Ambasadora USA.
Dziękujemy za zaproszenie i tym samym wspaniałe wyróżnienie.


Nasza restauracja po raz drugi została wyróżniona dwiema czapkami w prestiżowym przewodniku kulinarnym Gault & Millau w polskiej edycji 2017.


Co roku z okazji naszych urodzin zapraszamy Państwa w zmysłową kulinarną podróż.

W tym roku poniosło nas aż do Południowej Ameryki, gdzie poznaliśmy nowatorskie smaki i nowe produkty, które ciężko nam zdobyć na co dzień…
Z tej oto okazji, odbędzie się u nas wielka uczta pod flagami państw takich jak Kolumbia i Peru. Dania i drinki związane z kulturą tych państw oraz niektóre wybrane produkty, jak i magia tych miejsc i smaków zostaną państwu przekazane na naszych talerzach i w kieliszkach w specjalnie dedykowanym menu. Będziemy mieli okazje, aby opowiedzieć oraz przekazać Państwu tradycje, oraz ciekawostki, które udało się nam poznać.

Oficjalna kolacja, na którą serdecznie wszystkich Państwa zapraszamy, odbędzie się Z Drugiej Strony Lustra w piątek, 9 grudnia 2016 roku, o godz. 19:00

Oto potrawy na nasze 6 urodziny:

MOTE DE QUESO (KOLUMBIJSKA ZUPA Z YAM I SEREM)

CEVICHE DE PESCADO

CEVICHE DE CHAMPINONES

ESCABECHE DE PESCADO

CAUSA SANTA ROSA (TRADYCYJNA ZIEMNIACZANA PRZYSTAWKA)

LOMO SALTADO (POLĘDWICA Z WARZYWAMI)

ANTICUCHOS DE CORAZON

PAPA A LA HUANCAINA

HELADO DE CHOCOLATE

POSTRE DE QUINUA


Kontakt:
Piłsudskiego 18
70-460 Szczecin
rezerwacja@zdrugiejstronylustra.pl
rezerwacja telefoniczna
+48 91 488 82 02, +48 605 234 537


Teryna z gęsi i świnki, podwędzane plastry sezonowanej gęsi, granola z kalafiora i owsa, palona brukselka, gruszka, balsamiczna emulsja z różą, puder z oliwy pietruszkowej, chrupki len 32 zł

Pierożki z gęsią doprawioną na sposób arabski w bulionie infuzjowanym pieprzem syczuańskim 29 zł

Noga gęsia konfitowana, puree z czarnej fasoli z wędzoną meksykańską papryką Mora i dzikim cząbrem górskim, domowe małe gnocchi, chutney z jabłek i pigwy z naszego ogrodu 69


Chciałabym się podzielić z Państwem swoją radością z otrzymanego we wrześniu 2016 tytułu najlepszej kobiety-szefa Polski północnej, przewodnika kulinarnego Gault&Millau
Corocznie przyznaje się pięć tytułów dla najlepszych szefów – szef roku, szef jutra, młody talent, szef kuchni tradycyjnej i właśnie kobieta szef
To duże zobowiązanie wobec moich gości by nie zawieść ich oczekiwań
Zapraszam do Szczecina
Iwona Niemczewska właściciel i szef kuchni Z drugiej Strony Lustra



Nasi Drodzy Goście.
W ostatnią niedzielę 29 listopada otrzymaliśmy wspaniały prezent urodzinowy
Nasza restauracja została wyróżniona jako jedyna w Szczecinie dwiema czapkami w prestiżowym przewodniku kulinarnym Gault & Millau w polskiej edycji 2016.
Gault&Millau to we Francji prawdziwa instytucja. Od 40 lat niezależni, anonimowi recenzenci kulinarni przemierzają Francję i wybrane kraje, by znaleźć najlepsze, godne polecania restauracje. Wydany przewodnik jest ukoronowaniem wielomiesięcznych starań całego zespołu inspektorów kulinarnych. W tym roku „tajemniczy klienci" odwiedzili ponad 800 polskich restauracji, z czego na opis w „Żółtym Przewodniku" zapracowało 390 miejsc, które otrzymały więcej niż 10 punktów (na 20 możliwych) w oparciu o 100 elementowy arkusz oceny. Cztery czapki otrzymały dwie restauracje, trzy czapki - osiem restauracji, a Z Drugiej Strony Lustra znalazła się w gronie 62 polskich restauracji uhonorowanych dwiema czapkami.
Jesteśmy z tego naprawdę dumni i jest to dla nas prawdziwą motywacją by ciągle się rozwijać i proponować Państwu ciągle coś nowego i zaskakującego
Zapraszamy do nas.
Iwona Niemczewska - chef i właściciel.